2e editie NKnl groot succes!

25.06.2023

De 2e editie van het NKnl zit er alweer op! Duizenden sporters en honderden vrijwilligers verzamelden zich dit weekeinde in Rotterdam verdeeld over drie locaties.

In Ahoy stond het NK Gymsport vanuit de KNGU op het programma. Zeven verschillende disciplines vulden vrijwel alle zalen in Ahoy. Dit leverde een prachtige strijd, vele blije gezichten en en mooie foto’s op! Voor een overzicht van alle prestaties verwijzen we je naar de website van Dutch Gymnastics.

Op zaterdag stond, eveneens in Ahoy, het NK Judo mixteams op het programma. In een mooie judo arena was het uiteindelijk Judo Club Hercules die zich, na een heroïsch finale gevecht, een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Lees hier een uitgebreid verslag van het toernooi.

Op een steenworp afstand van Ahoy stond het NK Sprint van de KNZB op het programma in Zwemcentrum Rotterdam. In een in NKnl aangeklede en uitverkochte zwemtempel werden meerdere records uit de boeken gezwommen. Alle uitslagen van het NK sprint zijn hier te vinden.

Op de Willem-Alexander baan waren het Youri Keulen en Silke de Wolde die op zaterdag de officiële Nederlandse titels in de wacht sleepten. Het was weer een groot Triatlon feest dat op zowel zaterdag als zondag vele categorieën kende. Meer informatie is te vinden op de website van de Nederlandse Triatlonbond.

Het NKnl van 2023 stond niet alleen in het teken van de bovengenoemde NK’s. Ook buiten de officiële wedstrijden om gebeurde er van alles. In Ahoy was er een speciaal ingericht beweegplein waar kinderen het gehele weekend vermaakt werden met allerlei activiteiten en workshops. Daarnaast liet Sportbedrijf Rotterdam het gedeelte tussen Ahoy en het Zwemcentrum van vrijdag tot en met zondag maximaal bruisen! Van de Nevobo Volleybalbus tot een clinic en van een stormbaan tot een salsa workshop, teveel om op te noemen!

Rotterdam ademde sport dit weekeinde! De organisatie van NKnl dankt alle betrokken sportbonden, Sportbedrijf Rotterdam, Topsport Rotterdam en alle andere partijen die dit succes mede mogelijk hebben gemaakt!