NKnl – Dag 1

25.06.2022

Vandaag stond de eerste dag van het NKnl op het programma. Ontzettend mooi dat dit, voor Nederlandse begrippen, gloednieuwe concept eindelijk van start ging. In Ahoy, het Zwemcentrum en op de Willem-Alexanderbaan waren veel blije gezichten te zien. Uiteraard ook serieuze gezichten, want er werd gestreden om de nationale titels.

NK Zwemmen – Sprint
In het in NKnl stijl aangeklede Zwemcentrum Rotterdam stond vandaag het NK sprint op het programma. De series, gevolgd door de halve finales en de bloedstollende finales. Alle uitslagen en winnaars vind je hier. Morgen om 10.00 uur gaat het NK sprint weer verder!

NK Triatlon
De Willem-Alexanderbaan was het decor voor het NK triatlon. Jorik van Egdom (heren) en Robin Dreyling (dames) waren uiteindelijk de sterkste op de Olympische afstand. Morgen staat er nog een complete dag vol triatlon wedstrijden gepland. Benieuwd welke onderdelen er zijn, klik dan door naar het programma!

NK Gymsport
Ahoy is al jaren het decor voor de nationale kampioenschappen gymsport. Duizenden sporters kwamen in actie in de disciplines: turnen, dans, acrobatische- en ritmische gymnastiek, trampoline- en groepsspringen. Ook bezoekers kwamen vandaag in actie op het beweeg- en freerunplein in en rondom Ahoy. Naomi Visser (dames) en Jordi Hagenaar (heren) werden uiteindelijk Nederlands Kampioen turnen.

NK Boks
en
De boksbond had een prachtige zaal ingericht voor het NK Boksen. Dit had veel show en mooie bokspartijen tot gevolg. Via boksen.nl blijf je op de hoogte van alle wedstrijden en resultaten. Morgen staan er vanaf 10.30 uur wederom veel partijen op het programma.

De allereerste dag van het NKnl gaat de boeken in als zeer geslaagd. Vele vrolijke gezichten, veel sporters en toeschouwers die bij de verschillende NK’s een kijkje kwamen nemen en bovenal een hele goede sportsfeer! Op naar morgen!