NKnl – Dag 2

26.06.2022

Ook vandaag stond er weer veel sport op het programma in Rotterdam tijdens de tweede dag van het NKnl. Judo organiseerde het NK mixteams alleen op de zaterdag, maar de overige vier sporten hadden vandaag volop wedstrijden. Hieronder een overzicht van deze NK’s!

NK Triatlon
Op de Willem-Alexanderbaan stonden vandaag de meer recreatieve NK’s op het programma. Het was alweer vroeg gezellig druk en om 09.30 uur klonk het eerste startschot. Op het programma stonden de Standaard afstand, de KIKAthlon, de Sprint, de Junior Challenge en de Team relays.

NK Zwemmen – Sprint
Het Zwemcentrum Rotterdam bood de Nederlandse zwemmers een prachtig podium voor de NK sprint. Op het 25m bad kwamen 70 verenigingen in actie op het zwem-NK, wat na jarenlange afwezigheid weer terug is gekeerd op de kalender. Gisteren werden al 12 zwemmers gekroond tot NK sprint kampioen en zwom parazwemmer Thomas van Wanrooij een nieuw wereldrecord 100 meter. Ook vandaag werden er weer de nodige prijzen verdeeld. Zwemmers Marjolein Delno (vereniging VZC) en Jeroen Baars (vereniging Blue Marlins SG) mogen zich uiteindelijk de nieuwe officiële sprintkampioenen van Nederland noemen. Over alle vijf de finales sleepten zij namelijk de meeste FINA-punten in de wacht. Bij de jeugd werd het overall klassement gewonnen door Kimberly Ruiter (Columbiaan) en Luuk van Rooij (PSV). De KNZB is zeer tevreden over het NK Sprint.

NK Gymsport
Net als gisteren gebeurde er weer ontzettend veel op de turn- en dansvloeren in Ahoy. Voor veel trampolinespringers was het een extra speciaal moment omdat dit het eerste kwalificatiemoment was in aanloop naar het (jeugd) WK in Sofia later dit jaar. Er waren vandaag te veel disciplines en winnaars om op te noemen, maar bij deze feliciteren wij alle Nederlands kampioenen! De KNGU kijkt terug op een spectaculair weekend waarin vele sporters de wedstrijdvloer betraden en bedankt bij deze alle supporters. Er waren volle beweeg- en freerunpleinen en de sporters werden volop aangemoedigd. 

NK Boksen
Om 10:30 uur stonden de eerste wedstrijden op de planning bij het NK boksen. Veel spannende partijen in de prachtig aangeklede boksarena waar we ook veel bezoekers en sporters vanuit de andere NK’s mochten begroeten. Naast het kronen van de Nederlandse kampioenen behaalden Gabriella Weerheim en Juna Prinssen mooie overwinningen op hun Ierse tegenstanders. Ook WK ganger Chelsey Heijnen en Rotterdammer Delano James lieten op positieve manier van zich horen.

In Rotterdam verzamelden triatleten, judoka’s, gymsporters, boksers en zwemmers zich dit weekend op de eerste editie van NKnl. De gebundelde NK’s gaven het evenement een zekere Olympische glans. We kijken als organisatie terug op een prachtige eerste editie van het NKnl. Aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt: heel veel dank!

Foto’s: Dutch Gymnastics & Kees-Jan van Overbeeke