Top triatleten maken zich op voor race op hoogste niveau!

20.06.2023

Op zaterdag 24 juni barst het Nederlands Kampioenschap Triatlon over de Standard Distance – 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen – opnieuw los in en rondom de Willem-Alexander Roeibaan in Rotterdam. Grote topfavorieten komen op de wedstrijd af en zullen alles op alles zetten om zich aan het einde van de dag Nederlands Kampioen te mogen noemen. Uiteraard is het NK Triatlon ook dit jaar onderdeel van NKnl.

Bij de mannen is Jorik van Egdom titelverdediger en bij de vrouwen Robin Dreyling. Beide atleten lieten twee weken terug al zien in bloedvorm te steken, toen zij in Weert ook al Nederlands Kampioen op de kortere Sprint Distance werden. Toch liggen er meer dan voldoende kapers op de kust en op het spectaculaire parcours rondom de Willem-Alexander Roeibaan, waar publiek de atleten constant kan zien en waarbij deelnemers meerdere rondjes fietsen én lopen, kan van alles gebeuren. Eén ding is zeker: in het pre-Olympische jaar zal het niveau bijzonder hoog zijn en kan alleen de beste atleet winnen.

Het Nederlands Kampioenschap maakt onderdeel uit van TRI ROTTERDAM: gedurende het weekend (zaterdag 24 en zondag 25 juni) worden er tal van triatlons georganiseerd. Voor een overzicht ga je naar de NKnl programma pagina. In totaal gaan er circa duizend atleten van start in Rotterdam: uiteraard allemaal op hun eigen niveau. Bij interesse kunnen triatleten zich nog steeds inschrijven: de inschrijving voor TRI ROTTERDAM is geopend tot donderdag 22 juni en verloopt via www.trirotterdam.nl.